Az oldal sütiket és egyéb adatgyűjtési technológiákat használ a szolgáltatásaink nyújtása, a szolgáltatásaink teljesítményének és funkcionalitásának növelése, a termékeink és szolgáltatásaink használatának elemzése, valamint a hirdetési és marketing tevékenységünkhöz való segítségnyújtás érdekében.

Cookie Policy   Privacy Notice

Az ESAB bemutatja az új impulzus íves, alumínium és korrózióálló acél hegesztésére optimalizált hegesztőberendezéseit

2016. Május 10.

  •  Az új MA25 kezelőpanel leegyszerűsíti az impulzus ív szabályzását.  
  • A továbbfejlesztett Aristo Feed 3004 huzalelőtoló sokkal jobb előtolási teljesítményt biztosít.
  • A továbbfejlesztett Aristo MIG 4004i impulzusos hegesztőgép tökéletesíti az ívgyújtást. 

Az ESAB Hegesztő- és Vágóberendezések ma bemutatta az új és továbbfejlesztett alkotóelemek kombinációjával kialakított, impulzus ívű GMAW (MIG/MAG), nagyobb termelékenységre és jobb minőségre optimalizált, alumínium, korrózióálló és ötvözetlen acél hegesztésére alkalmas rendszert. A rendszer felöleli az új, igen intuitív MA25 Pulse kezelőpanelt, a továbbfejlesztett Aristo  Feed 3004 huzalelőtolót és a tökéletesített Aristo MIG 4004i Pulse inverteres áramforrást. Az ESAB az MA25 Pulse kezelőpanelt két változatban kínálja: alumíniumhoz 30 előre programozott szinergikus üzemmóddal a 0,9 mm - 1,6 mm alumínium huzalokhoz vagy acélhoz/korrózióálló acélhoz 54 előre programozott szinergikus üzemmóddal 0,8 mm - 1,6 mm normál és portöltéses huzalhoz.  

“Vevőink kívánsága volt, hogy az impulzus íves MIG hegesztés minden hagyományos előnyét egy kezelőbarát csomagba egyesítsük, és az új MA25 Pulse kezelőpanel ennek a megoldásnak a legfontosabb része,” mondja Hans Örtengre, az ESAB Hegesztő- és Vágóberendezések termék-igazgatója. “Az MA25 kezelőpanel ikonokkal, nyomógombokkal és digitális kijelzéssel egyszerűsíti le a használatot és iktatja ki a nyelvi akadályokat. A különböző hegesztési programok könnyen megtalálhatóak, beállíthatóak és pontosíthatóak, amelyek nagyobb termelékenységhez segítenek hozzá.” 

Az impulzus íves hegesztés beindításához, a hegesztő kiválasztja a használni kívánt huzalelektróda és gáz típusának megfelelő szinergikus üzemmódot, majd a rendszer ez alapján biztosítja az optimálisan dinamikus ívszabályzást. Ezen felül külön ismertek nem szükségesek a folyamathoz. A rendszer automatikusan finomhangol az ívhossz-változások (feszültség) és a huzalelőtolási sebesség függvényében, ezáltal is segít biztosítani az egyenletes beolvadást és varratalakot. Ezek a funkciók különösen a kevésbé gyakorlott vagy közepesen szakképzett hegesztőknek segítenek a jobb eredmények elérésében. 

Alkalmazástól függően, az impulzus ívű GMAW hegesztés számos előnyt kínál. Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy:  

  • egy, nagyobb átmérőjű, alumínium huzalra egységesítse a legkülönbözőbb vastagságú fémek hegesztését,  
  • nagyban csökkentse vagy kiiktassa a fröcskölést és az ezzel járó hegesztés utáni takarítást,  
  • szabályozza a varratfelület külalakját, ami fontos tényező, ha az ügyfél megköveteli a jó, szabályos varratfelületeket,
  • vékonyabb anyagok hegesztését is elvégezze, átégés vagy vetemedés nélkül, s így is növelje a teljesítménykihozatalt és csökkentse a selejtmunkát,  
  • jobban kezelje a hőbevitelt a mechanikai tulajdonságok megtartása érdekében miközben növeli a hegesztési sebességet, különösen korrózióálló fémeken,  
  • lehetővé tegye a hegesztést minden helyzetben, s eközben fenntartsa az ésszerűen magas bevonási arányt és a hegesztési sebességet.  

Jobb ívgyújtás, szabályzott varrat-befejezés

Az MA25 Pulse kezelőpanel közvetlenül csatlakozik az Aristo Feed 3004 huzalelőtolóhoz. Az új motormeghajtással tökéletesített rendszer nagyobb forgatónyomatékot, egyenletesebb sebességet és kisebb zajszintet kínál a jobb ívgyújtás érdekében. Az újratervezett Aristo Feed görgői és előtolóműve sokkal jobb előtolási teljesítményt biztosít és csökkenti a huzal forgácsolodásának kockázatát. Az R indítóparaméternek elnevezett funkció, lehetővé teszi az elektromos ív finombeállítását a hegesztés megkezdésekor. A varrat befejezésekor, a Short Circuit Termination (SCT - rövidzárlatos befejezés) technológia megélesíti a huzalt, hogy javítsa az ívgyújtást és kiiktassa a huzal levágásnak szükségességét az egyébként kialakuló rög eltávolításához. Az R indítóparamétert és az SCT-t is optimalizáltuk az ESAB előre programozott szinergikus üzemmódjai révén.

Az ESAB tovább fejlesztette prémium hegesztő inverterét is a 400 amperes kategóriában, az Aristo MIG 4004i Pulse-ot, ezzel is segítve a gyártókat, hogy eltudják érni a termelékenység új szintjeit és megoldják a legnagyobb hegesztési kihívásokat. Az Aristo MIG 4004i Pulse immáron magába foglal egy gyorsabban reagáló hardvert és új szoftver-szabályzókat, melyek jobb ívgyújtást biztosítanak, különösen az alumínium és a korrózióálló fémek esetében. 

Az ESAB Hegesztő- és Vágóberendezések elismerten vezető szerepet tölt be a hegesztés és vágás terén. A hagyományos hegesztési és vágási folyamatoktól a forradalmian új technológiákig a gépi vágás és automatizálás terén, az ESAB hozaganyagai, berendezései és kellékei megoldást jelentenek az ügyfelek számára a világ minden táján.

The ESAB MA25 Panel provides the benefits of pulsed GMAW using operator-friendly, intuitive controls.

x
x

x

Loading..