Előző
Következő

Lézersugaras hegesztés (LBW)

Előző Következő

A lézer-hibrid hegesztés lehetőséget kínál arra, hogy a gyártók a hagyományos hegesztési eljárásokhoz képest termelékenység és minőség tekintetében is nagyságrendekben mérhető javulást érjenek el. Lézer-hibrid hegesztéssel a vékony elemek a MIG/MAG - GMAW módszerhez viszonyítva 3–5-ször, a TIG - GTAW módszerhez viszonyítva akár tízszer gyorsabban lehet hegeszteni a hőbevitel 80–90%-os csökkentése mellett. Ez azt jelenti, hogy a vékony lemezekből és táblalemezekből készült termékek gyorsan és kisebb torzulással állíthatók elő, ezért a gyártási folyamat későbbi szakaszainak költségei jelentősen csökkennek.

Hybrio™– az adaptív folyamatvezérlő rendszer

Az ESAB szabadalmaztatott, adaptív visszacsatolásos vezérlőrendszere a hegesztési varratot valós időben megfigyelve az illesztési réseknek és az eltolódásoknak megfelelően kiigazítja a folyamatot. Képes továbbá mérni a lézer beolvadási mélységét, és azt aktívan a tűréshatárok közé szorítani. Ez a fejlett, következő generációs vezérlő a hagyományos vezérlőkkel végzett lézer-hibrid hegesztés ötszörösére bővíti a hegesztési teljesítmény határait. A vezérlő a hegesztés környezetét, a varrat helyét és az illesztési felületet érzékelve képes a folyamatot valós időben kiigazítani, ezért magas hegesztési minőséget biztosít különböző illesztési megoldások esetén. Ezzel a hegesztésvezérlésben elért áttöréssel a költséges előkészítés, megmunkálás és rögzítés nélkül lehet nagy szerkezeteken és komplex szerelvényeken hibrid hegesztést alkalmazni.

Szilárdtest lézerek

Szilárdtest lézerek

Az ESAB hibrid hegesztési megoldásaiban kizárólag modern szilárdtestlézer-rezonátorokat alkalmaz. Ezek az új lézereszközök fokozottan energiahatékonyak, nem fogyasztanak gázokat, élettartamuk pedig rendkívül hosszú. A régebbi széndioxid-lézerekkel ellentétben az új eszközökben létrejövő fény hullámhossza miatt nem szükséges a sugarat a munkafejhez irányító tükrök, teleszkópok és egyéb optikai elemek alkalmazása. A hajlékony optikai üvegszálak akár 200 méteres távolságra is képesek eljuttatni a nagy energiájú sugarat anélkül, hogy az energiája vagy a minősége jelentősen csökkenne.

Az ESAB sokoldalúan alkalmazható berendezéseket fejleszt, amelyek érzékeny optikai rendszerek, valamint a kapcsolódó gépesítési és karbantartási költségek nélkül is jól beilleszthetők a hagyományos gyártási környezetbe. A lézerkészülékek egyszerre hat optikai szálra is képesek energiát irányítani, így egyetlen berendezésről különböző munkacellákat is elláthatnak.

A Hybrio™ érintőképernyő

Érintőképernyős PC-alapú kezelői felület

A PC-alapú kezelői felület Az az ESAB hibrid hegesztési rendszereihez korszerű kezelői felülelet biztosít. A könnyen kezelhető PC-alapú vezérlőrendszer leegyszerűsíti a gyártási környezet lézer-hibrid hegesztési műveleteinek megtervezését és kezelését. A rendszer a három üzemmód – Operator (Kezelő) Engineer (Mérnök) és Developer (Fejlesztő) – közül mindig a bejelentkező felhasználói fiók jogosultságának megfelelőbe lép be. Az egyes üzemmódok számára a hibrid eljárás adatai eltérő részletességgel jelennek meg, és különböző szinten szabályozhatók.

Az ismerős ablakos kezelői felületen érheti el és állíthatja be a valós időben alkalmazkodó vezérlőrendszert. A „szakértői rendszervarázslók" segítségével a mérnökök új hibrid hegesztési folyamatokat tervezhetnek meg. Végül a kezelői felülethez tartozó minőségbiztosítási modul képes összegyűjteni és jelenteni a valóságos paramétereket, az alapvető változókat és a hegesztésminőségi eredményeket, amelyek alapján ügyfeleink statisztikai folyamatvezérlési elemzéseket készíthetnek, és teljesíthetik a minőségjelentési követelményeket. A modul képes automatikusan hegesztési jelentéseket generálni, továbbá az AWS, az ISO, illetve az ügyfél saját követelményei szerinti feljegyzéseket készíteni.

Standard rendszerek széles választéka

Standard rendszerek széles választékaESAB now offers a range of standard, modular production systems incorporating the Hybrio™ hybrid welding process from beam welders to seam welders to tube and pipe welders. These turn-key systems are configured to provide customers with a ready-made solution to incorporate into their existing production operations. ESAB also offers the Hybrio™ Process Package for Integrators. This provides system integrators and machine tool OEMs with a complete operational hybrid welding solution, which they can incorporate into their own custom or specialised product offerings. Additionally, ESAB offers a complete Hybrio™ hybrid laser welding process package to our top Platinum-level of robotic system integrators for use in flexible automation systems wherever our customers seek ultra-high productivity and quality from a welding solution.

x

x

Loading..