AZ ESAB DIGITÁLIS MEGOLDÁSOK EGYSÉGES VÁSÁRLÓI ÉLMYÉNT NYÚJT AZ ONLINE ADATKEZELÉSI MEGOLDÁSOK TELJES VÁLASZTÉKÁN

2019. November 11.

Az ESAB Welding & Cutting Products bejelentette, hogy az ESAB digitális megoldások minden elemét egy egységes platformra költöztette, amely a Microsoft Azure IoT rendszert futtatja, és a PTC ThingWorx® ipari innovációs platformját használja. A lépés biztosítja az egységes vásárlói élményt a teljes gyártási munkafolyamaton keresztül, és lehetővé teszi, hogy a rendszer egyszerűen megossza az adatokat komponensek között a háttérben. Az ESAB digitális szolgáltatáscsomagja összekapcsolja a lemezfelhasználás optimalizálást, a vágást, a hegesztést, a gáz adagolást és a minőségbiztosítást a nyomonkövethetőség, a dokumentáció, a készletgazdálkodás, a termelékenység és a minőség folyamatos javítása érdekében.
„A gyártóknak és a fémmegmunkálással foglalkozó szakembereknek, akik a digitális átalakulás részesei akarnak lenni, olyan megoldásra van szükségük, amely összekapcsolja a fémmegmunkálási folyamat minden lépését, és az ESAB azon kevés iparági partnerek egyike, aki teljes körű digitális szolgáltatási portfóliót kínál” - mondja Ludvig Enlund, az ESAB digitális megoldások ügyvezető igazgatója.
Az ESAB digitálisan összekapcsolt szolgáltatásai közé tartozik a Columbus® III CAD/CAM szabástervező  szoftver a gépesített vágásokhoz, a CutCloud™ a vágás termelékenységi adatai gyűjtéséhez, a WeldCloud™ és a WeldCloud univerzális csatlakozó a hegesztés termelékenységének biztosításához, a WeldQAS és a WeldScanner az ívkarakterisztika valós idejű ellenőrzéséhez és rögzítéséhez, valamint a különböző gáz adagoló rendszerek.
„Az ESAB digitális megoldások lehetővé teszi, hogy a felhasználók az adatokat dolgoztassák a folyamatos fejlesztés érdekében négy fő területen: készletgazdálkodás, termelékenység, minőség és dokumentáció/nyomonkövethetőség” - mondja Enlund.
Az egyik legutóbbi sikertörténetünk szerint az ESAB digitális megoldások segítségével a hegesztési ellenőrnek hegesztőállomásonként heti egy órával sikerült csökkentenie a dokumentációra fordított időt.
 

„Az olyan termékek, mint a WeldCloud, a WeldScanner és a WeldQAS automatizálják az olyan monoton és költséges folyamatot, amely során előfordulhatnak emberi hibák” - mondja Enlund. „A dokumentáció és a nyomonkövethetőség szükségessége, különösen az erőművek, a szélerőművek, a tengeri olajkitermelés, a nyomástartó tartályok, a hajógyártás és más iparágak terén egyre növekszik, a kapcsolódó megoldások pedig segítik a gyártókat az idő hatékonyabb kihasználásában.”
A második példában az ESAB digitális megoldásai segítségével egy mezőgazdasági gépeket gyártó cégnek sikerült a MIG hegesztés során az ívégési időt 10-ről 20 százalékra növelnie.
„Az ügyfél azonosította azokat a tevékenységeket, amelyeket a magasan képzett hegesztőitől át lehet adni, ezáltal ők jobban tudnak koncentrálni a hegesztésre.”
A harmadik példában egy ESAB technikus felhőalapú megoldást használt azoknak a hibáknak a diagnosztizálására, amit az okozott, hogy egy végfelhasználó elfelejtett a hűtőfolyadékot tölteni egy vízhűtéses rendszerbe.
„A riasztások szöveges formában és e-mailen keresztül történő fogadása, például egy olyan rendszer esetében, amely hirtelen leáll, vagy a specifikációban megadott tartományokon kívül működik, a szolgáltatáscsomagunk alapvető elemei közé tartozik” - mondja Enlund.
Tudjon meg többet a digitális megoldásainkról, látogasson el az esab.com/digital weboldalra.

Az ESAB digitális megoldások folyamatos vásárlói élményt nyújtanak a teljes gyártási munkafolyamaton, a nyomonkövethetőség, a dokumentáció, a készletgazdálkodás,a termelékenység és a minőség folyamatos javítása érdekében
Digital Solutions
x

x

Loading..