AZ ESAB FORGALOMBA HOZZA A MIG/MAG HEGESZTÉSHEZ ÉS KÉZI ÍVHEGESZTÉSHEZ HASZNÁLATOS, NAGY IGÉNYBEVÉTELRE TERVEZETT INVERTER-ALAPÚ RENDSZEREK FABRICATOR SOROZATÁT

2021. Augusztus 25.

Az ESAB Welding & Cutting Products megkezdte MIG/MAG hegesztéshez és portöltéses huzalokkal végzett hegesztéshez kifejlesztett, Fabricator EM 401i, EM 401iw és EM 501w típusú, inverter-alapú hegesztő-áramforrások és a hozzájuk tartozó előtolók piaci bevezetését olyan gyártó  számára, amelyek a nehézipari körülményeknek is ellenálló, megbízható és hatékony hegesztési rendszereket igényelnek. A 401iw és 501iw gyárilag beépített vízhűtővel rendelkezik. A Fabricator vezérlése leegyszerűsítik a működést, optimalizálva az ívteljesítményt az előre definiált beállításokkal kiválasztott huzal-gáz kombinációhoz; a kezelők a huzalelőtolón tetszés szerint beállíthatják a huzalelőtolás sebességét és a feszültséget. A folyamat rugalmassága érdekében a Fabricator bevontelektródás kézi ívhegesztési (MMA) teljesítményt is biztosít.

A berendezések inverteres áramforrások, kiváló telejsítmény/súly aránnyal rendelkeznek. A korszerű vezérlés és energiahatékony működés mellett a berendezéseket rendkívül megfizethető áron érhető el. A Fabricator EM 401i és EM 401iw névleges teljesítménye 400 A, 60%-osbekcsapolási idő mellett. A Fabricator EM 501iw névleges teljesítménye 500 A, 60%-os bekcsapolási idő mellett.

A berendezések IP23S védelmi osztályba tartoznak. A Fabricator hűtése speciális légcsatornán keresztül történik, mely védi az elektronikát a por, nedvesség és egyéb szennyeződések lerakódásától  A vastag fém oldalpanelek ütésvédelmet biztosítanak, ugyanakkor a konstrukció mégis lehetővé teszi a könnyű hozzáférést szervizelés és karbantartás céljából. A nagyméretű lábak kellő hasmagasságot biztosítanak és extra védelmet nyújtanak a készülékház számára, míg a két ergonomikus fogantyú alkalmas a daruval történő emelésre. A robusztus konstrukciónak köszönhetően az ESAB 3 év garanciát biztosít az áramforrásra és aelőtoló.


Az inverter-alapú megoldás előnyei

A Fabricator egységek inverteres áramátalakítási technológiát alkalmaznak 87%-os elektromos hatásfokkal működnek, ami 30%-os javulást jelent a fokozatkapcsolós áramforrásokhoz képest; ezáltal kisebb az  energiafogyasztásuk és környezetbarátabbak. Energiatakarékos üzemmódban az energiafogyasztás 35 wattal kevesebb, mint üresjáratban. Ezen kívül ezeknek a készülékeknek a teljesítménytényezője 0,93, ami csökkenti az elsődleges áramigényt; ez lehetővé teheti több gép rákapcsolását ugyanarra a megszakítóra, illetve nem okoz többé gondot a megszakító kioldása. Minden gép széles bemeneti feszültségtartományban képes működni a 342 - 456 V, 3 fázis, 50/60 Hz tartományban.

Az inverteres technológia gyorsabban reagál a változó ívviszonyokra . Mikroprocesszoros vezérléssel összekapcsolva az inverteres technológia lehetővé teszi az ESAB számára, hogy további funkciókat integráljon a készülékekbe a hegesztési teljesítmény javítása és egyúttal a működés egyszerűsítése érdekében.

A könnyen érthető terminológiát és szimbólumokat használó, jól látható LED-es kijelzők, továbbá kezelőszervek segítségével a kezelők az alábbi három lehetőség egyikének kiválasztásával indíthatják a hegesztést: tömör huzal, töltött huzal vagy bevontelektródás kézi ívhegesztés (MMA). Huzalhegesztési eljárás használatakor a kezelők kiválasztják a megfelelő huzalátmérőt és gázfajtát, majd beállítják a Fabricatort az optimalizált teljesítményre. A felhasználók az előtolón is tetszés szerint beállíthatják a hegesztőhuzal előtolási sebességét és a feszültséget. A Fabricator 400 amperes modelljeinek teljesítményét 0,8–1,2 mm, az 500 amperes modellekét pedig 0,8–1,6 mm átmérőjű huzalok használatára optimalizálták.


Fokozatmentesen állítható a a folytás ami csökkentheti a hegesztési fröcskölést, kedvezőbb varratprofilt biztosíthat rövidzárlatos tartományban, A felhasználók a hegesztés végén beállíthatják a kráterfeltöltés feszültségét és az áramerősségét is, hogy megakadályozzák a végkráterből kiinduló repedést. A kráterfeltöltési funkcióhoz a gépet 4T vagy 4T ismétlés módba kell állítani Bevontelektródás kézi ívhegesztésnél (MMA) az állítható íverő további áramerősséget nyújt alacsony feszültségű szituációkban, megakadályozva az elektróda rátapadását a munkadarabra és fokozott beolvadást biztosíthat.

Feladatorientált huzalelőtolók

Az ESAB két feladatorientált előtolót kínál: a Fabricator Feed 304 és a Fabricator Feed 304w vízhűtésű típusokat. A Fabricator áramforrás hátulján elhelyezett, erős igénybevételre méretezett gyorscsatlakozók megkönnyítik a csatlakoztatást az előtolóhoz. A vízhűtéses változatok tartalmazzák az áramforrásba integrált vízhűtőt és a munkakábel gyorscsatlakozóját. A kocsi alacsony, a gázpalack könnyedén felhelyezhető.

A Fabricator Feed 304 biztosítja a feszültség és áramerősség (a huzalelőtolási sebesség) szabályozását az előtolónál. Négygörgős előtoló mechanizmussal rendelkezik, amely acélburkolattal és műanyag borítással van felszerelve a cséve(akár 300 mm-es tekercsek) védelme céljából.

ESAB Fabricator _Web

Az ESAB Fabricator típusú, inverter-alapú hegesztőrendszerei javítják a termelékenységet és a minőséget, olyan gyártó és építési vállalkozásokat megcélozva, amelyek a nehéz ipari körülményeknek is ellenálló, megbízható és hatékony hegesztési rendszereket igényelnek. 

x

x

Loading..