AZ ESAB HOZZÁADOTT MÉRNÖKI MUNKA SZOLGÁLTATÁSA SEGÍT AZ ÜGYFELEKNEK, HOGY ANÉLKÜL NÖVELJÉK JÖVEDELMEZŐSSÉGÜKET, HOGY AZ A MINŐSÉG ROVÁSÁRA MENNE.

2019. Május 30.

Az ESAB érték-hozzáadott mérnöki munka (VAE) szolgáltatása rendkívül hatékony módja annak, hogy a gyártók növeljék a gyártási folyamatok termelékenységét, ezáltal a jövedelmezőségüket, mindezt anélkül, hogy ez a minőség rovására menne.  Az ügyfelek abban láthatják a VAE szolgáltatás előnyeit, hogy használatávaláltalában évente több tízezer dollár/euró megtakarítást érnek el. Az ESAB VAE csapata a világ bármely pontján segítséget tud nyújtani az ügyfeleknek, hogy kihasználhassák e jól bevált megközelítés előnyeit.

A VAE projektben az ESAB szakemberei elemzik a vágási és hegesztési folyamatokat, majd fejlesztéseket javasolnak és meghatározzák az elérhető költségmegtakarításokat. Az alkalmazástól függően ilyen ajánlások lehetnek például a hegesztőanyagok cseréje, a hegesztési paraméterek módosítása, a kezelők képzése, a hegesztőrobotok újraprogramozása, a közös kialakítások vagy a lemez előkészítés módosítása, vagy a fogyóanyagok más ellátási formáira való áttállás. Ha új berendezésekbe való befektetésre van szükség, a cél a rövid határidőn belüli befektetés megtérülés.

Az elemzés részeként megtörténik a releváns paraméterek részletes mérése, így a VAE csapata becslések helyett valós adatok alapján tesz javaslatokat. Az ESAB azonban készített egy könnyen használható internetes hegesztési költség kalkulátort, a Quick Weld Productivity Analyzer (Gyors Hegesztési Termelékenység Elemző) (QWPA) eszközt, amelyet bárki használhat a meglévő hegesztési folyamatai költségeinek kiszámításához. A gyártó cégek ritkán vannak tisztában a hegesztési folyamatok valós költségeivel, de a QWPA használatával láthatják a költségeket, és megvizsgálhatják, hogyan érhetnek el költségmegtakarítást és növelhetik a jövedelmezőségüket egyszerűen a hegesztési folyamatok finomításával.

A VAE csapat holisztikus megközelítést alkalmaz az elemzéshez, a vágási és hegesztési folyamatok minden aspektusát tanulmányozza, beleértve az anyagáramlást is. Másrészről, ha egy ügyfélnek csak a folyamat egyik aspektusával vagy egy hegesztőállomással van gondja, akkor a VAE csapata arra a területre fogja összpontosítani a figyelmét, amire az ügyfél kérte.

A gyártási tanácsadókkal ellentétben, akik elkészítik a jelentést, majd továbbállnak, az ESAB VAE szakemberei együtt dolgoznak az ügyféllel, hogy az ajánlások a lehető legegyszerűbben bevezethetők legyenek.

Külső szakértelem

Még azok az ügyfelek is, akik saját hegesztőmérnökökkel rendelkeznek is úgy gondolják, hogy a „több szem többet lát” elv alapján az ESAB VAE csapat olyan segítséget tud nyújtani a vágási és hegesztési folyamatokban, ami új megoldásokat eredményez a régi termelési problémákra. Továbbá, az ESAB saját létesítményei is használhatók új hegesztési eljárások vagy különböző fogyóeszközök kipróbálására és vizsgálatára, így az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az ajánlott folyamatmódosítások sikeresek lesznek.

A legfontosabb, hogy az ESAB VAE csapata úgy segít az ügyfeleknek a termelékenység növelésében, hogy közben nem kell kompromisszumot kötniük a minőség tekintetében. Minden folyamatfejlesztés bevezetése után a hegesztés integritása ugyan olyan jó lesz, ha nem jobb, és nem jelentkeznek további kapcsolódó költségek, mint például a hegesztés utáni tisztítási idő.

A legtöbb ügyfél a jövedelmezőség növelésére használja a VAE-t, míg másoknak más céljaik vannak; egyes esetekben a gyártóknak növelniük kell a kapacitásukat, de nem áll rendelkezésükre elegendő hely a terjeszkedéshez, vagy nem tudnak olyan képzett hegesztőket alkalmazni, amilyeneket szeretnének. Bármi legyen is az ügyfél elvárása, az ESAB VAE csapata megtalálja a cél elérésének a lehető leggyorsabb és költséghatékonyabb módját.

Az ESAB egy elismert piacvezető a vágási és hegesztési technológiák piacán. A hagyományos vágási és hegesztési eljárásoktól kezdve, a forradalmian új gépesített vágási és automatizált technológiákig. Az ESAB hegesztési fogyóeszközök, berendezések és tartozékok megoldást jelentenek az ügyfelek számára szerte a világon.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: www.esab.com. Vagy, látogasson el a www.esab.com/vae weboldalra, hogy kipróbálhassa a Gyors Hegesytési Termelékenység Elemzőt (QWPA), olvassa el az ügyfeleink sikertörténeteit vagy az online űrlap segítségével vegye fel a kapcsolatot a VAE csapattal.

ESAB VALUE ADDED ENGINEERING SERVICE HELPS CUSTOMERS BOOST PROFITABILITY WITHOUT COMPROMISING QUALITY
x

x

Loading..