Az ESAB Versotrac EWT 1000 traktor moduláris felépítésű, szerszám használata nélkül összeszerelhető a hordozható hegesztőalkalmazásokhoz

2018. November 28.

Az ESAB bemutatta a Versotrac EWT 1000-t, a legsokoldalúbb és leginkább felhasználóbarát traktort a piacon a fedett ívű hegesztéshez, a MIG/MAG hegesztéshez és a széníves faragási alkalmazásokhoz.

A Versotrac robusztus, modularizált komponensei kisebb egységekre szétszerelhetők, kézben zárt, vagy távoli helyre vihetők, ahol perceken belül újra összeszerelhető. Nincs szükség szerszámokra.

"Ez a moduláris traktorrendszer felismeri a hajó-/uszályépítés, a tengeri olajkitermelés, a szélerőművek, szerkezeti acél alkalmazások hordozhatóság iránti igényeit. A Versotrac egy igazi moduláris hegesztő traktor, így bárhová elviheti daruk vagy egyéb emelőberendezések használata nélkül," mondja Magnus Svedlund, az ESAB SAW berendezések üzletágának termékmenedzsere.

A Versotrac az optimális sugárhegsztési pozíciókhoz (beleértve a lapos sarokvarratokat) átépíthető, négy- és háromkerekes verzióban rendelhető, és mind az inverteres AC/DC, mind pedig a hagyományos DC és AC áramforrásokhoz használható. Az új huzaltekercs kezelő rendszer a könnyebb szállítás és a huzaltekercsek ergonómikusabb betöltése érdekében leválasztható, míg a kormányfogantyúk segítségével a kezelők könnyedén módosíthatják a hegesztési pont pozícióját.

Gyorscsatlakozós hegesztőfej

Az ESAB tovább növelte a Versotrac moduláris kialakítását a Versoarc EWH 1000 hegesztőfejével és az EAC 10 szabályozóval, amelyek mindegyike leválasztható. A hozzájuk kapcsolódó gyorscsatlakozók és a vezérlő általi automatikus észlelés/beállítás lehetővé teszi, hogy a felhasználók másodpercek alatt átkapcsoljanak az SAW, a GMAW és a faragási folyamatok között.

A Versoarc EWH 1000 hegesztőfejben egy robusztus huzalelőtoló rendszer található, amely képes hegeszteni egy max. 5 mm-es huzallal max. 1000 A és 100 százalékos működési ciklus esetén. A nagyobb termelékenység érdekében (20+ kg/h leolvadás), a Versoarc EWH 1000 kéthuzalos folyamatokhoz is használható. Zárt hurkú kódoló vezérlő rendszer gondoskodik a precíz huzalelőtolási sebesség szabályozásáról.
"A gyors üzembe helyezésről vallott filozófiánknak megfelelően a Versoarc EWH 1000 hegesztőfejet úgy terveztük, hogy szerszám nélkül minden fő beállítás elvégezhető legyen" - mondja Svedlund. "A huzalelőtolás nyomásának és a huzalegyenesítő memóriafunkciói tovább egyszerűsítik és gyorsítják a beállítást.

Új vezérlő

A Versotrac a teljesen új és intuitív EAC10 vezérlőt használja a könnyű használat érdekében. Az egyszerűsített kezelőfelület olyan funkciókat tartalmaz, amire a felhasználóknak szüksége van a traktor alapú - és egyéb könnyű automatizálási alkalmazásokhoz, így több hely marad a kijelzőn az olyan fontos funkciók számára, mint például a valós idejű, képernyőn megjelenített hőbevitel, így könnyen felügyelhető és szabályozható a hegesztési minőség. Az EAC 10 vezérlő leválasztható az alap vezérlőegységről, így a kezelők kényelmes helyzetben dolgozhatnak, és távolról is módosíthatják a beállításokat. Az EAC 10 vezérlő az összes jelenlegi ESAB fedett ívű hegesztő áramforrással , valamint a legtöbb analóg áramforrással működik.

Az ESAB egy elismert piacvezető a hegesztési és vágási technológiák piacán. A hagyományos hegesztési és vágási eljárásoktól kezdve a forradalmian új gépesített vágási és automatizált technológiákig, az ESAB hegesztési fogyóeszközök, berendezések és tartozékok megoldást jelentenek az ügyfelek számára szerte a világon.

Versotrac EWT 1000 traktor moduláris

A Versotrac EWT 1000 egy olyan moduláris traktorrendszer, amely nem igényel szerszámokat az összeszereléshez, és felismeri a hajó-/uszályépítés, a tengeri olajkitermelés, a szélerőművek, szerkezeti acél alkalmazások hordozhatóság iránti igényeit.

x

x

Loading..